Tavalar
- You're currently reading page 1
- Page 2
- Page 3
- Page 4
- Page 5
- Page Axtar
Tavalar seçərkən diqqət olunmalı məqamlar.
Tavalar forması, ölçüsü, qiyməti və ən əsası istehsal olunduğu materialdan asılı olaraq fərqli qiymətlərlə istifadəçilərə təklif olunur. Tava istehsalında ehtiyacdan və bişirilən yeməkdən asılı olaraq bir çox müxtəlif materiallar istifadə olunur. Teflon, keramika və qranit kimi müxtəlif materiallardan hazırlanan tava çeşidlərinin, yeməyin dadına təsiri, tamamilə fərqlidir. Buna görə bişirilməli olan yeməyə uyğun tava seçimi vacibdir. Yeməyin qidalandırıcı dəyərini itirmədən bişirmək üçün əksər hallarda keratik tavalar istifadə olunur. Yeməklərin ləzzətli bişirilməsindən əlavə, qida dəyərlərini qorumaq üçün tava seçilmində ən yaxşı alternativ, paslanmayan poladdan hazırlanan məhsullar, ənənəvi olaraq keçmişdən bu günə qədər ən çox istifadə olunan tavalardır. Davamsız və yanmaz xüsusiyyətli teflon modellərinə bənzəməsə də, polad tavalar bir çox materialdan daha sağlamdır.